Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان - اورژانس بیماران روانی اصفهان در حالی به ۱۸ کیلومتری اصفهان – نجف آباد انتقال می‌یابد که این بیماران همچون سایرین برای درمان اورژانسی نیاز به دریافت خدمات در محدوده شهر دارند.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: از هفت ماه پیش بخش اورژانس روانپزشکی زنان در بیمارستان خورشید اصفهان به علت بازسازی تعطیل شد در حالی که هیچ اقدامی در جهت بازسازی آن صورت نگرفته است و برخی شنیده ها خبر از انتقال کامل بخش اورژانس روانپزشکی اصفهان به محدوده خارج از شهر را می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که بنای توسعه و بازسازی اورژانس و حتی بخش بستری روانپزشکی بیمارستان خورشید را ندارد تصمیم دارد که به جای توسعه بخش بستری و اورژانسی بیماران روانی، از ظرفیت دو بیمارستان فارابی و مدرس که از شهر فاصله دارند، استفاده کند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این ارتباط که چرا تنها اورژانس روانپزشکی زنان هفت ماه تعطیل شده است، گفت: به دنبال توسعه بیمارستان شهید مدرس برای بیماران روانی هستیم.

اورژانس روانپزشکی زنان خورشید به علت مستهلک، فرسوده و قدیمی بودن ساختمان و عدم تایید فنی به هیچ‌وجه قابل استفاده و ارتقای هتلینگ نیست و اصرار بر تداوم خدمت در آن قطعا می‌توانست فاجعه بار باشد

کیانوش جهانپور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اورژانس روانپزشکی زنان خورشید به علت مستهلک، فرسوده و قدیمی بودن ساختمان و عدم تایید فنی به هیچ‌وجه قابل استفاده و ارتقای هتلینگ نیست و اصرار بر تداوم خدمت در آن قطعا می‌توانست فاجعه بار باشد.

اصرار بر ادامه خدمت در بیمارستان خورشید توجیه ندارد

وی بیان داشت: گروه روانپزشکی باید موضوع انتقال به بیمارستان شهید مدرس را در دستور کار قرار دهد و بیمارستان شهید مدرس آمادگی کامل برای ارائه خدمت در این زمینه را دارد و کماکان قابلیت توسعه بیشتری دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: اصرار بر ادامه خدمت در بیمارستان خورشید توجیه ندارد و مسئولیت عواقب احتمالی آن پذیرفتنی نیست.

وی اضافه کرد: با همکاری گروه روانپزشکی و ارتقای ارایه خدمت در مرکز شهید مدرس عملا بخش عمده ای از نیازهای روانپزشکی پوشش داده شده و دانشگاه آمادگی توسعه آن را نیز دارد.

جهانپور با اعلام اینکه این مهم نیازمند همکاری تنگاتنگ گروه روانپزشکی است، بیان داشت: در موارد غیر آموزشی نیز بیمارستان فارابی قابلیت ارایه خدمت و توسعه آن را در این زمینه دارد.

وی با اعلام اینکه در طول هفت ماه تعطیلی بخش اورژانس روانپزشکی زنان،‌ نیز خدمات اورژانس زنان در بخش دیگری از ساختمان ادامه داشته اما قطعا جوابگوی نیاز اصفهان نیست، افزود: این مهم باید در جایی دیگر و خارج از مرکز ترافیکی شهر مورد مداقه قرار گیرد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهانبا اشاره به اینکه برای روانپزشکی قطعا مدرس از خورشید مناسبتر است، گفت: دسترسی به خورشید در اغلب ساعات به خاطر مسئله ترافیک مرکز شهر از مدرس سخت تر است.

وی گفت: ترافیک مرکز اصفهان مانع بزرگ توسعه خدمات بیمارستانی خورشید است و قطعا خدمات به تدریج باید به نواحی دسترسی مناسبتر منتقل شود.

جهانپور بیان داشت: در هر حال خورشید مکان مناسبی برای توسعه خدمات روانپزشکی نیست و محدودیت‌ها و معارضین بسیاری دارد.

وی ادامه داد: همچنین ارایه خدمت در ساختمان فرسوده نا ایمن تحت هیچ شرایطی قابل توجیه نیست چون ایمنی بیمار مقدم بر همه چیز است.

وقتی ترافیک دروازه دولت مانع بازسازی اورژانس روانپزشکی می‌شود

هرچند سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مصاحبه خود سعی کرد که با طرح مسئله ترافیک و ایمنی بیماران موضوع انتقال بخش اورژانس و بستری بیماران روانی را به خارج از شهر و بیمارستان مدرس پر اهمیت جلوه دهد اما آنچه جالب توجه به نظر می رسد این است که چرا تنها بار ترافیکی محدوده بیمارستان خورشید مانع استقرار و توسعه بخش های بستری واورژانس برای بیماران روانی شده و برای دیگر بیماران همچنان در این بیمارستان امکان ارائه خدمت است.

شاید از ذهن مسئولان رفته است که بیماران روانی نیز همچون سایر بیماران نیازمند یک بخش اورژانس هستند و استقرار اورژانس در مرکز شهر منطقی و عقلانی تر است

شاید از ذهن مسئولان رفته است که بیماران روانی نیز همچون سایر بیماران نیازمند یک بخش اورژانس هستند و استقرار اورژانس در مرکز شهر منطقی و عقلانی تر است.

اینکه بر چه اساس و اصولی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بدون هیچ جایگزینی برای اورژانس روانپزشکی زنان، این بخش را تعطیل کرده و چرا با وجود پیگیری های بسیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اقدام به بازسازی این بخش نمی‌کند، جای تامل دارد.

امروز اورژانس برای بیماران روانی مزمن بسیار ضروری است و ضرورت آن در سطح شهر دو چندان است زیرا که به گفته مدیر کل بهزیستی استان اصفهان تنها تا سال گذشته ما ۹ هزار بیمار روانی مزمن داشتیم که هیچ فضای برای نگهداری آنها از سوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تعبیه نشده است.

سعید صادقی در گفت و گو با خبرنگار مهر کمبود فضا برای نگهداری بیش از ۹ هزار بیمار روانی مزمن را مشکل پیش روی بهزیستی خواند و افزود: یکی از برنامه‌ها و خدمات بهزیستی، ارائه خدمات مراقبتی به بیماران اعصاب و روان مزمن است و متاسفانه نرخ بیماری‌های روانی، اختلالات روان پزشکی و روان شناختی درحال افزایش است.

وی با اشاره به آخرین آمار منتشر شده در کشور، افزود: حدود ۲۳.۵ درصد از جمعیت عمومی درکشور مبتلا به مشکلات روان شناختی و یا مبتلا به اختلالات روان پزشکی مانند سایپوتیک‌ها، اسکیزوفرنی‌ها و اختلالات خلقی و اضطرابی هستند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان این‌که حوزه سلامت روان یک حوزه نیازمند دقت و مراقبت بیشتر است، گفت: با اخلال در سلامت روان، بیماری‌های روانشناختی افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه شاهد افزایش مبتلایان به اعتیاد، افزایش خودکشی و طلاق هستیم.

هیچ اقدام مثبتی در حوزه سلامت روان زنان و کودکانصورت نگرفته است

وی با اشاره به اینکه خواسته‌ مردم از مسئولان یک جامعه سالم است، ادامه داد: مطالبه‌ اصلی مردم این است که در خدمات سلامت روان بتوانند از بیمه خدمات مشاوره استفاده کنند.

صادقی افزود: بیماری‌های روان شناختی در هر طیفی از خفیف تا شدید نیازمند درمان و دقت در مراقبت است و گاهی اوقات بیمار برای درمان باید چندین مرتبه به مراکز درمانی مراجعه کند و گاهی اوقات بیماران این حوزه مادام‌العمر تحت مراقبت هستند.

با توجه به اینکه هر روز نیاز به توسعه بیمارستان‌های اعصاب و روان در شهر اصفهان دو چندان می‌شود اما امروز شاهدیم با توجه به شیوع بیماری های اعصاب و روان،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به دنبال تقلیل مراکز بستری و درمان اورژانسی این بیماران به دو مرکز آن هم دور از مرکز شهر است. هر چند سخنگوی این دانشگاه اذعان کرده است که به دنبال توسعه فارابی و مدرس برای بستری تعداد بیشتری از بیماران اعصاب و روان هستیم اما این اقدام دانشگاه نه تنها سبب نگرانی خانواده بیمارانی شده که شب یا نیمه شب احتمال نیاز بیمارشان به بستری در بخش اورژانس وجود دارد، بلکه سبب نگرانی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز شده است.

سرگردانی بیماران و تعیین بازه یک ماهه برای بستری بیماران در بیمارستان خورشید

این تصمیم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که خانواده بیماران را دچار سرگردانی کرده، باعث شده در این مدت تعدادی از پزشکان مجرب و متخصص روانپزشکی که سال های سال در این بیمارستان فعالیت می‌کردند از بیمارستان استعفا و رو به سمت مطب های خود بیاورند.

روح الله اسماعیلی یکی از اعضای خانواده بیمار که هم اکنون پدر خود را در اورژانس روانپزشکی بستری کرده است، می گوید: بیمارستان خورشید برای بستری بیماران اعصاب و روان در بخش اورژانس مردان تنها فرصت یک ماهه را مشخص کرده اما پدر من که نیاز به بستری دو ماهه دارد باید در حین درمان یا به بیمارستان فارابی یا مدرس منتقل شود و ادامه درمان را آنجا پیگیری کند.

وی با ابراز نگرانی از وضعیت درمان پدر خود گفت: در حال حاضر تنها سه پزشک متخصص برای درمان این بیماران در بیمارستان خورشید،است.

اسماعیلی با اشاره به اینکه چطور امکان دارد وسط درمان بیمار را به بیمارستانی دیگر و زیر نظر پزشک دیگر قرار دهیم، اعلام کرد: همیشه روال بوده است که یک بیمار تا انتهای درمان و بستری خود زیر نظر یک پزشک باشد زیرا پزشک با رویه درمان و جوابگویی بیمار به نوع روش درمان آشنا شده و بهتر می تواند، بیمار را ویزیت کند.

بستری بیماران روانی حاد در کنار بیماران روانی عادی

مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در استاناصفهان تنها یک اورژانس روانپزشکی زنان و در محل بیمارستان نور و علی اصغر وجود داشته که آن هم از هفت ماه قبلتعطیل شده است.

سید غفور موسوی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از هفت ماه قبل تنها بخش اورژانس روانپزشکی زنان دراستان اصفهان به دلیل شکاف سقف و دیوار تعطیل شدهو این در حالیست که هیچ اقدامی در جهت بازسازی آن صورت نگرفته است.

وی بیان داشت:هر روز تعداد قابل توجهی از زنان مبتلا به بیماری های روانی حاد به این بیمارستان مراجعه می‌کنند اما به دلیل تعطیلی این اورژانس، عده کمی از آنها در بخش غیر اورژانس بیماران روانی و در کنار بیماران روانی عادی بستری می‌شوند که این وضعیت موجب آزار و اذیت بیماران غیر حاد می‌شود ولی برای تعداد بیشتری از آنها حتی در بخش عادی هم تخت خالی یافت نمی شود و به ناچار خانواده ها بیمار را به منزل عودت می دهند۰

مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: عده ای از بیماران مبتلا به بیماری های روانی حاد که نیاز به بستری در اورژانس دارند پس از اینکه توسط بیمارستان پذیرش نمی‌شوند با مشکلات حاد روحی و گاه جبران ناپذیر روبرو می شوند.

وی با اشاره به اینکه در این هفت ماه با وجود پیگیری‌های مکرر و التماس‌هایی که به دانشکده پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کردیم اما همچنان هیچ گونه اقدام منجر به نتیجه ای برای راه اندازی این بخش صورت نگرفته است، ادامه داد: با پیگیری های به عمل آمده معاون پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در زمستان ۹۵ شخصا در محل حضور یافتو نامه ای مبنی بر اینکه طی دو ماه این بخش بازسازی میشود، نوشتند اما همچنان درب آن بسته و بازسازی صورت نگرفته است.

موسوی در پاسخ به این سوال که وضعیت اصفهان از نظر شیوع بیماری های روانی چگونه است، گفت: متاسفانه آمار دقیقی قابل ارائه نیست ولی تنها می توان از آمار خودکشی‌ها، خودسوزی‌ها، قتل‌ها، خشونت ها، اعتیاد و بی‌بندوباری‌ها که از عواقب درمان نشدن به موقع بیماری های روانی است، تا حدودی به فراوانی این نوع بیماری ها پی برد.

اصفهان بخش بستری نوجوانان پسر مبتلا به بیماری های روانی ندارد

مدیرگروه بیماری های روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه بخشی برای بستری نوجوانان مبتلا به بیماری های روانی حاد از سن ۱۲ تا ۲۰ سال نداریم، گفت: به همین دلیل گاهی به ناچار مجبور به بستری این نوع بیماران در بخش بزرگسالان می شویم و البته خود این بستری در موقعیت نامناسب،ممکن است مسائلی رابه بارآورد، که بسیار نامطلوب است.

وی با اشاره به اینکه در بخش کودکان مبتلا به بیماری های روانی در گذشته تنها ۱۵ تخت داشتیم که اکنون به ۲۵ و حتی ۲۸ تخت افزایش یافته و غالبا پر است، گفت: این موضوع از طرفی مایه خوشبختی از نظر داشتن اینچنین فضا، متخصصانوامکاناتی است و از طرف دیگر ممکن است تا حدودی مبین شیوع این قبیل ناراحتی ها و ضرورت پیشگیری بیشتر توسط خانواده ها و سازمان های مسئولنیز باشد.

اقدام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای حذف کامل بخش اورژانس و بستری بیماران اعصاب و روان از مرکز شهر در حالی است که این بیماران مثل تمام بیماران حق دارنددر داخل شهر و در بیمارستان‌های متعدد پذیرش شوند و از امکاناتی مانند تخت های بیمارستانی مختص خود از مرکز تا حاشیه شهر برخوردار باشند چراکه کنترل و نگهداری این بیماران حتی برای یک ثانیه در شرایط بحرانی بسیار سخت و زیانبار است و در صورتیکه با انتقال بخش اورژانس به محدوده خارج از شهر مشکلی برای خانواده یا بیمار به وجود آید، مسئولانی که در حال حاضر مصر به عملیاتی کردن تصمیم خود هستند، باید پاسخگوی عواقب این مصوبات نیز باشند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۹۸۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوانح رانندگی در خراسان رضوی ۱۱ نفر را راهی بیمارستان کرد

محمد علیشاهی گفت: در حادثه نخست بر اثر تصادف ۲ دستگاه خودروی سواری پژو پارس و سمند در بلوار «مجد» مشهد که صبح امروز رخ داد، ۶ نفر مصدوم شدند.

وی ادامه داد: برای امدادرسانی به مصدومان این حادثه سه دستگاه آمبولانس اورژانس به محل حادثه اعزام و تمامی مصدومان به بیمارستان امدادی شهید کامیاب مشهد منتقل شدند.

مسوول روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حادثه دیگر تصادف ۲ دستگاه خودروی سواری آردی با سمند ساعت ۱۱ و ۲۲ دقیقه امروز در محور سرخس به «چاهک» رخ داد که این حادثه پنج مصدوم در پی داشت.

وی بیان کرد: برای امدادرسانی به مصدومان یک دستگاه آمبولانس اورژانس و یک دستگاه آمبولانس هلال احمر به محل حادثه اعزام و تمامی مصدومان توسط اورژانس به بیمارستان امدادی شهید کامیاب مشهد منتقل شدند.

مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ۱۶۴ پایگاه عملیاتی شامل ۱۰۰ پایگاه شهری، ۶۲ پایگاه جاده‌ای و یک پایگاه امداد هوایی، ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۰ دستگاه موتورلانس و مرکز ارتباطات و فرماندهی عملیات با تحت پوشش داشتن ۱۵ شهرستان به صورت شبانه روزی و رایگان در حال ارائه خدمات فوریت‌های پزشکی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۲ فوتی و ۴ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در کمربندی ماکو -بازرگان
  • ۶ کشته و مصدوم در حادثه واژگونی خودروی پرشیا در جاده ماکو بازرگان
  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟
  • مویس در تشریح علت افت وست هم: ما دیگر رایس، بهترین هافبک کشور را در اختیار نداریم
  • سوانح رانندگی در خراسان رضوی ۱۱ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • قتل زن میانسال در دعوای مادر و دختری | دختر جوان تا یک‌قدمی چوبه دار رفت
  • مجازات دختر‌ی که باعث مرگ مادر معتادش شد
  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان
  • ماموریت بیمار با بالگرد هوایی اورژانس از داران به اصفهان